Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Kefir Bağırsak İltihaplanmasını Azaltabilir

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Beyza Tağraf tarafından yapılan son bilimsel çalışmalar, kefirin bağırsak iltihaplanmasını azaltıcı etkisine dikkat çekti. Diyetisyen Tağraf, kefirin Alzheimer’a karşı koruyucu olabileceğini belirtirken, bu etkinin sadece kefir tüketimiyle gerçekleşmeyeceğini vurguladı.

‘Kefir, Nöroinflamasyonu Azaltabilir’

Bağırsakta oluşan iltihabın kefir sayesinde baskılanabileceğini belirten Diyetisyen Tağraf, “Nöroinflamasyonu azaltmak, Alzheimer’dan korunmak ya da önlemek için etkili bir strateji olabilir. Ancak kefirin bu faydalarını görebilmek için genel beslenme alışkanlıklarını da gözden geçirmemiz gerektiğini unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

‘Alzheimer İle Mücadelede Bütüncül Yaklaşım Şart’

Alzheimer’ı, bir evin çatısındaki açık deliklere benzeterek anlatan Diyetisyen Tağraf, “Alzheimer’ı iyileştirmek istiyorsak, tüm faktörleri göz önünde bulundurmalıyız. İnflamasyon sadece biri. Alzheimer riskini azaltmak için bütüncül bir yaklaşım benimsememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘Kefir Tek Başına Yeterli Değil’

Alzheimer şüphesi taşıyan hastalara sadece kefir üzerine odaklanmadıklarını belirten Diyetisyen Tağraf, “Beslenme düzenlemeleri, medikal tedaviler, beyin uyarımları ve bilişsel rehabilasyon gibi çeşitli yöntemlerle hastaların yönetilmesi gerekiyor. Kefirin faydalarını görebilmek için genel sağlık durumunun da düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

‘Sağlıklı Yaşam Alzheimer Riskini Azaltıyor’

Alzheimer riskini azaltmanın yolları hakkında bilgi veren Diyetisyen Tağraf, “Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktiviteler ve zihinsel egzersizlerle beynin yaşlanma sürecini yavaşlatabiliriz. Alzheimer şüphesi olan hastalara sadece ilaç değil, sosyal, zihinsel ve fiziksel destekler sunmalıyız. Böylece kefirin olumlu etkilerini de daha iyi gözlemleyebiliriz” açıklamalarında bulundu.

Related Posts

Havalar ısınıyor, sahte güneş kremlerine dikkat!

“Ürün takip sisteminde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalıdır”

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Menenjit vakalarının takip edilmediğini belirten Dr. Kırımlı: Çocuklarımız ölmesin

Türkiye’de “menenjit” nedeniyle iki haftada iki çocuk yaşamını yitirdi. Uzmanlar, menenjit aşısının aşı takvimine alması için Sağlık Bakanlığı’na uyarılarda bulunurken menenjitin bulaşıcı ve hızla kötüleşen bir hastalık olduğunu belirtti.

Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Birçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değildir. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönemdir. Havadaki polenler başta olmak üzere bir dizi değişiklik alerjik reaksiyonları kötüleştirebilir. Mevsimsel alerjiler için bir tedavi olmasa da, alacağınız bazı önlemler iltihabı yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. Hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini bilmeniz daha az alerjik atak geçirmenize yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!

Yaşanan depremler çocuklarda travmaya neden olabilir

Türkiye’de yaşanan depremler, çocuklarda travmalara sebep olabiliyor. Uzmanlar, deprem gerçeğini çocuklara doğru şekilde anlatmanın yaşanabilcek korkuyu en aza indirebileceğini belirtti.

Seyahatte karşılaşabileceğiniz ölümcül risk: Belirtilere dikkat!

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen sıtma, özellikle tropikal bölgelerde yeniden yükselişte. Tropikal bölgelerden gelen vakalarda endişe verici bir artış yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Bahadır Ceylan, yüksek ateşle başlayan hastalığın tedavi edilmezse çoklu organ yetmezliği ve ölümle sonuçlanabileceğine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir