Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Kefir Bağırsak İltihaplanmasını Azaltabilir

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Beyza Tağraf tarafından yapılan son bilimsel çalışmalar, kefirin bağırsak iltihaplanmasını azaltıcı etkisine dikkat çekti. Diyetisyen Tağraf, kefirin Alzheimer’a karşı koruyucu olabileceğini belirtirken, bu etkinin sadece kefir tüketimiyle gerçekleşmeyeceğini vurguladı.

‘Kefir, Nöroinflamasyonu Azaltabilir’

Bağırsakta oluşan iltihabın kefir sayesinde baskılanabileceğini belirten Diyetisyen Tağraf, “Nöroinflamasyonu azaltmak, Alzheimer’dan korunmak ya da önlemek için etkili bir strateji olabilir. Ancak kefirin bu faydalarını görebilmek için genel beslenme alışkanlıklarını da gözden geçirmemiz gerektiğini unutmamalıyız” şeklinde konuştu.

‘Alzheimer İle Mücadelede Bütüncül Yaklaşım Şart’

Alzheimer’ı, bir evin çatısındaki açık deliklere benzeterek anlatan Diyetisyen Tağraf, “Alzheimer’ı iyileştirmek istiyorsak, tüm faktörleri göz önünde bulundurmalıyız. İnflamasyon sadece biri. Alzheimer riskini azaltmak için bütüncül bir yaklaşım benimsememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘Kefir Tek Başına Yeterli Değil’

Alzheimer şüphesi taşıyan hastalara sadece kefir üzerine odaklanmadıklarını belirten Diyetisyen Tağraf, “Beslenme düzenlemeleri, medikal tedaviler, beyin uyarımları ve bilişsel rehabilasyon gibi çeşitli yöntemlerle hastaların yönetilmesi gerekiyor. Kefirin faydalarını görebilmek için genel sağlık durumunun da düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

‘Sağlıklı Yaşam Alzheimer Riskini Azaltıyor’

Alzheimer riskini azaltmanın yolları hakkında bilgi veren Diyetisyen Tağraf, “Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktiviteler ve zihinsel egzersizlerle beynin yaşlanma sürecini yavaşlatabiliriz. Alzheimer şüphesi olan hastalara sadece ilaç değil, sosyal, zihinsel ve fiziksel destekler sunmalıyız. Böylece kefirin olumlu etkilerini de daha iyi gözlemleyebiliriz” açıklamalarında bulundu.

Related Posts

Sabah dışarı çıkarken iki kez düşünün! Hapşırmakla başlayıp astıma dönüşebiliyor

Bahar aylarının gelişiyle birlikte doğa uyanırken alerjik bünyeye sahip milyonlarca kişi için zorlu bir dönem başlıyor. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda ortaya çıkan polen alerjisinin; burun akıntısı, göz kaşıntısı, hapşırma krizleri ve nefes darlığı gibi belirtilerle yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürebileceğini söyleyen Dr. Levent Safalı, polen alerjisine karşı alınabilecek önlemleri ve tedavi seçeneklerini anlattı.

Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Mayıs ayında artan sıcaklıklar ve çevresel faktörlerle birlikte hem alerjik hem de viral hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, özellikle alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların belirtilerinin Covid-19 gibi viral enfeksiyonlarla karışabileceğine dikkat çekti.

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Havalar ısınıyor, sahte güneş kremlerine dikkat!

“Ürün takip sisteminde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalıdır”