Alerjiyle karışan Covid-19 belirtilerine dikkat!

Alerjik Hastalıklarda Artış İle İlgili Uyarılar!

Doğanın canlanmasıyla birlikte polenlerin yoğunlaşması, alerjik bünyeye sahip kişilerde solunum yolu problemlerine neden olabilir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, mevsim geçişlerinin hızlanmasıyla alerjik ve viral hastalıklarda artış yaşanabileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Özkaya, “Havaların ısınması insan hareketliliğini artırarak viral enfeksiyonların yayılımını hızlandırıyor. Alerjenlerin etkisiyle hastalarda nefes darlığı, öksürük, burun akıntısı gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. Covid-19’un benzer semptomlar göstermesi, tanı sürecini zorlaştırabiliyor.” dedi.

Özkaya, mevsimlerin sürelerinin kısalmasıyla ilkbaharın artık yalnızca Mayıs ayıyla sınırlı kaldığını belirterek, “Mayıs ayıyla birlikte artan sıcaklık, alerjik hastalıklarla birlikte alerjik astım ve rinit gibi rahatsızlıkların yanı sıra viral hastalıkları da zirveye taşıyacak. Mevsimlerin ve iklimlerin hızlı değişimi çevresel faktörlerden etkilenen hastalıkları da karmaşık hale getiriyor. Bu durum özellikle çocukları etkileyebilir.” şeklinde konuştu.

“Alerjik ve Viral Hastalıkların Benzer Belirtileri”

Özkaya, alerjik rinit ve astım gibi hastalıkların belirtilerinin sıcak hava ile artacak çiçek ve ağaç polenleriyle ilişkili olabileceğini belirterek, “Geçmeyen öksürük, burun ve boğaz rahatsızlıkları ile astım benzeri zatürre ve bronşit vakaları görülebilir. Ayrıca çocuklar, hem alerjik hem de viral hastalıklara maruz kalarak uzamış öksürük ve ateş gibi şikayetler yaşayabilirler. Bu nedenle hastalıkların karıştığı durumlarda uzman bir doktora başvurulması önemlidir.” şeklinde uyarıda bulundu.

Related Posts

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Medipol Sağlık Grubu’ndan Hafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplanmasını baskılayarak nöroinflamasyonun azaltılmasına katkı sağlayabileceğini belirtti. Tağraf, “Alzheimer’dan korunmak için yalnızca kefir yetmez, önce genel sağlık durumumuzu optimal seviyeye çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Havalar ısınıyor, sahte güneş kremlerine dikkat!

“Ürün takip sisteminde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalıdır”

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.