Yargıtay Başkanvekili Ömeroğlu’ndan Tutuklama Üzerine Açıklama

YARGITAY Birinci Başkanvekili Ahmet Ömeroğlu’dan Önemli Açıklamalar

Yargıtay Birinci Başkanvekili Ahmet Ömeroğlu, tutuklamanın bir tedbir olduğunu ve şartlarının çok zor olduğunu belirtti. Ömeroğlu, “İstinaden uygulanması lazım ama dava açıp yargılama 10 sene sürecekse, toplum tatmin olmuyor, hemen ne görmek istiyor, tutuklansın” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen Kariyer Zirvesi programına katılan Ahmet Ömeroğlu, Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar, Hakim ve Savcılar Kurulu Üyesi Aysel Demirel ile hukuk fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Ömeroğlu, yargılamada adaletin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “Kusurlu insan davranışıdır, insan değildir. Ceza hukukunun odak noktası fiildir. Bir insanın en değerli şeyi şerefidir, onurudur. Şerefi olmayanın dini de olmaz, milleti de olmaz, milliyeti de olmaz. Arkadaşlar, lütfen failin kimliği, partisi, milliyeti, cinsiyeti ne olursa olsun hiç kimsenin haysiyetiyle oynamaya hakkı yok. O insanın sadece kusurlu bir davranışını yargılıyoruz” şeklinde konuştu.

‘İŞİ NE UZUN NE KISA TUTMAK LAZIM’

Ahmet Ömeroğlu, yargılamanın süresinin önemine değinerek, “Yargılamalar makul sürede yapılmazsa, aslında tedbir olarak aldığımız kararlar cezalandırma haline dönüşebilir. Tutuklama bir tedbirdir, şartları çok zordur. İstinaden uygulanması gerekir fakat dava açıp yargılama süreci 10 sene sürerse, toplum tatmin olmaz, hemen cezalandırılmasını ister. Sakarya’da bir kepçe operatörü hayvanı öldürdüğünde o suç mevzuatta yer almıyordu. Sonradan Hayvan Koruma Kanunu çıktı. Bu nedenle yaptığımız işi ne uzun ne de kısa sürede sonlandırmak önemlidir” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

  • Kaynak: Demirören Haber Ajansı
  • Kategori: Güncel

Related Posts

İstanbul’daki okullarda yarın ilk ders: Afet eğitimi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin “Afet Farkındalık Eğitimi” olarak işlenmesine karar verdi.

Çocuklar finansal okuryazarlık bilincini nasıl kazanır?

Günümüzde, hızla değişen teknoloji ile öğrencilerin ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve yetkinliklerde önemli değişimler yaşanıyor.

Çocuklar 23 Nisan’da Eğlenceli Etkinlikte Bir Araya Geldi

Çocuklar 23 Nisan’a özel etkinlikte hem öğrendi hem eğlendi İSTANBUL – Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen etkinlik çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Sigara, alkol ve …

Kadın Çiftçilerin İklim Değişikliğiyle Mücadele Eğitimi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve kadın çiftçilerin bu süreçteki rolünü güçlendirmek amacıyla eğitim programı düzenledi. Mühendislik Fakültesi …

Yapay zeka kullanılan filmler Oscar için yarışabilecek

Yapay zeka ürünü filmlerin sayısı her geçen gün artarken Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) bu gelişmeye kayıtsız kalmadı. Akademinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl …

Boyabat’ta 23 Nisan Coşkusu: Başkan Koltuğunu Öğrenciye Devretti

Sinop’un Boyabat ilçesinde Belediye Başkanı Hasan Kara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu öğrenciye devretti. Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Dumlupınar İlkokulu Müdürü Ufuk Gökçe ve ilkokul 3. sınıf …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir