Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin İlk İmzası Atıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni İmzaladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi”nin ilk imzasını attı. Göktaş, çocukların dijital dünyada güvenli bir şekilde var olabilmeleri için alınan önlemleri vurgulayarak, toplumsal iradenin önemine dikkat çekti. Dijital dünyada çocukların güvenliğini sağlamak, haklarını korumak ve desteklemek amacıyla hazırlanan sözleşme, 18 yaş altındaki her bireyin dijital dünyada da bütünlüğünü korumayı hedefliyor.

Çocuk Hakları Sözleşmesi, çevrim içi istismar, veri ihlalleri, dijital bağımlılık ve siber zorbalık gibi tehditlere karşı bilinç oluşturmayı amaçlıyor. Aynı zamanda her çocuğun dijital okuryazarlık eğitimi alma hakkı vurgulanarak, çocukların dijital ortamlarda üstün yararının göz önünde bulundurulması gerektiği belirtildi. Sözleşmenin toplumsal bir seferberlik çağrısı olduğu vurgulanırken, Bakan Göktaş program sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Göktaş: Çocukların Dijital Dünyada Güvenle Var Olabilmeleri İçin Gerekli Önlemleri Alıyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, törende yaptığı konuşmada çocukların dijital dünyada güvenle var olabilmeleri için gerekli önlemleri aldıklarını vurguladı. Göktaş, dijital dünyanın hem risklerini hem de fırsatlarını değerlendirerek, çocuklar için güvenli bir çevre oluşturmanın önemine değindi. Sözleşmenin çocukların dijital ortamlardaki güvenliğini sağlamak, haklarını korumak ve desteklemek üzerine inşa edildiğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Çocuklar finansal okuryazarlık bilincini nasıl kazanır?

Günümüzde, hızla değişen teknoloji ile öğrencilerin ihtiyaç duyduğu bilgi, beceri ve yetkinliklerde önemli değişimler yaşanıyor.

Çocuklar 23 Nisan’da Eğlenceli Etkinlikte Bir Araya Geldi

Çocuklar 23 Nisan’a özel etkinlikte hem öğrendi hem eğlendi İSTANBUL – Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen etkinlik çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Sigara, alkol ve …

Kadın Çiftçilerin İklim Değişikliğiyle Mücadele Eğitimi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mühendislik Fakültesi, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve kadın çiftçilerin bu süreçteki rolünü güçlendirmek amacıyla eğitim programı düzenledi. Mühendislik Fakültesi …

Yapay zeka kullanılan filmler Oscar için yarışabilecek

Yapay zeka ürünü filmlerin sayısı her geçen gün artarken Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) bu gelişmeye kayıtsız kalmadı. Akademinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl …

Boyabat’ta 23 Nisan Coşkusu: Başkan Koltuğunu Öğrenciye Devretti

Sinop’un Boyabat ilçesinde Belediye Başkanı Hasan Kara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu öğrenciye devretti. Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Dumlupınar İlkokulu Müdürü Ufuk Gökçe ve ilkokul 3. sınıf …

Öğretmenlere kapı gösterildi, Akit’in yazarına dokunulmadı

“Proje okullarında 20 binden fazla öğretmenin ‘norm kadro’ gerekçesiyle görev yerlerinin değiştirilmesi’ Ankara’nın köklü okullarından olan Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde 19 öğretmenin görevinden alındığı biliniyor. Okulda öğretmenlerin görevden alınması öğrenci protestolarına neden olurken, okulda fizik öğretmeni olarak çalışan Yeni Akit gazetesinin eski yazarı Alparslan Aydar’ın “görev süresi dolmasına” karşın görevinden alınmaması dikkat çekti. Aydar, başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere kadın haklarına yönelik birçok yasal düzenlemeye karşı yazılarıyla biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir